Noua femeilor, ne place sa aratam impecabil de fiecare data, iar coafura face si ea parte din imaginea noastra. Atunci cand programul alert nu-ti ofera foarte mult timp liber de petrecut in saloanele cosmetice, un ondulator de par se poate dovedi solutia ideala pentru bucle mari sau carlionti, usor de obtinut chiar acasa, in fata oglinzii.
Avantajele utilizarii unui ondulator de par
Gama diversificata
Exista multe tipuri de aparate pentru ondulat parul, astfel ca vei putea alege produsul potrivit.
Sunt economice
Prin utilizarea unui ondulator de par vei putea face economie de timp, dar si de bani, pentru ca nu vei mai fi nevoita sa apelezi la ajutor profesionist. Daca iti doresti o coafura plina de volum si bucle stralucitoare pentru o intalnire romantica sau o ocazie formala, ondulatorul de par te va ajuta de fiecare data.
Sunt sigure
Ondulatoarele pentru par moderne contin tehnologii avansate si multiple functii de siguranta, astfel incat nu trebuie sa te temi ca-ti va afecta in mod negativ sanatatea parului.
Accesorii si functii multiple
Modele avansate vin insotite de multiple accesorii si ofera mai multe programe de coafare. Astfel, poti fi sigura ca aparatul se va adapta perfect nevoilor tale, atat in ceea ce priveste stilul ales, dar si in functie de tipul de par.
Alegerea ondulatorului de par
Pentru ca gama variata de modele disponibile poate face dificila alegerea aparatului potrivit, iti prezint in continuare cateva aspecte importante de care ar trebui sa tii cont.
Materialul din care este confectionat aparatul este foarte important. Incercati sa alegeti un ondulator din ceramica sau turmalina. Chiar daca sunt putin mai scumpe, acestea sunt mai performante si mai prietenoase cu parul decat cele din crom.
Puterea ondulatoarelor variaza, in functie de model, intre 250W si 1000W. Aceste cifre ne ofera informatii despre consumul de energie al aparatului, dar si despre viteza de incalzire si durata de coafare.
Ar fi bine ca temperatura de coafare sa poate fi reglata. Astfel, in functie de tipul de par, dar si de coafura dorita vei putea folosi temperatura optima, fara a supune parul la temperaturi prea ridicate. Daca parul tau este vopsit sau fragil, incearca sa nu folosesti ondulatorul la peste 90 de grade Celsius.
Cablul de alimentare are o lungime ce variaza intre 1,5 si 2 metri. Depinde de tine si de locul in care-l vei folosi de cele mai multe ori pentru a alege lungimea potrivita, care sa-ti ofere suficienta mobilitate.
Modelele mai noi incorporeaza si functia de ionizare. Aceasta permite aparatului sa elibereze ioni negativi in timpul utilizarii, protejand firul de par si evitand electrizarea.
Daca stilul alert de viata nu va permite sa alocati prea mult timp coafarii, alegeti un ondulator de par cu functie de incalzire rapida. Astfel va veti putea coafa rapid, in doar cateva minute.
Analiza si alegerea celui mai bun ondulator pot fi destul de dificile. Astfel, daca cautati o solutie rapida, gasiti aici mai multe detalii despre cele mai bune ondulatoare de par, dar si alte dispozitive de ingrijire personala.
Exista multe modele disponibile in magazine, astfel ca si preturile sunt destul de variate. Un ondulator de par poate costa intre 100 si 800 de lei, in functie de producator (marca), model, accesorii etc. Chiar daca cele mai performante ondulatoare de par sunt si printre cele mai scumpe, acestea ofera performante deosebite, iar costurile se amortizeaza in timp.
Utilizarea ondulatoarelor
Aparatele de ondulat parul sunt usor de folosit si nu necesita vreo tehnica complicata. Aveti insa grija sa nu-l folositi pe parul umed si sa folositi un ser special de protectie a parului.
Dupa fiecare utilizare nu uita sa cureti ondulatorul de firele de par ce pot ramane blocate in aparat si sa-l stergi bine cu un prosop sau o laveta umeda, mai ales daca ai folosit si produse de styling.