Echinacea s-a impus in constiinta colectiva ca un adversar de temut al gripelor si racelilor. Insa exista si o serie de alte afectiuni pentru care marii producatori din industria medicala, a celor din industria suplimentelor nutritive sau a celor din industria produselor cosmetice si de infrumusetare nu puteau sa ocoleasca proprietatile aceste plante. Va vom prezenta in acest articol cum echinacea va poate imbunatati starea de sanatate, dar si o lista a afectiunilor ce pot fi tratate cu ajutorul acestui remediu naturist.
Echinacea este una dintre cele mai apreciate plante-leac la nivel mondial, in special pentru o calitate a sa exceptionala: aceea de stimulare a sistemului imunitar. Initial, ea a fost folosita de catre triburile de indieni din America de Nord pentru prepararea a numeroase leacuri menite sa vindece infectii, rani si boli ale aparatului respirator. Imediat cu inceputul secolului al XIX-lea planta a devenit una dintre cele mai prescrise medicamente ale vremurilor sale.
Echinacea este o planta capabila sa reziste in pamant de-a lungul iernii, inflorind de la an la an. Numai in America de Nord creste insa in mod spontan pe diverse campii, in Europa ea regasindu-se numai in culturi, iar mai rar apare ca planta decorativa, chiar si la noi in tara.
Dintre modalitatile sub care putem consuma echinacea regasim:
- Sub forma de ceai, dar nu este chiar indicat, deoarece prin fierbere se pierb multe din calitatile sale;
- Capsulele reprezinta forma cea mai indicata in vederea administrarii, si se consuma in jur de 3-6 capsule pe zi. Forever Living Products a intrat pe piata cu un astfel de produs, denumit Forever Echinacea Supreme, destul de cunoscut de catre consumatorii de produse naturiste din Romania, datorita calitatilor sale. Este extrem de eficient in stimularea sistemului imunitar, alaturi de gelul de aloe vera, de la aceeasi firma;
- Unguentele, nu se pot obine decat pe cale industriala.
Va prezentam in continuare o lista a celor mai comune afectiuni pentru tratarea carora este folosita planta echinaceea:
- Raceli;
- Bronsita cronica atat la copii cat si la adulti;
- Herpes genital;
- Sinuzita;
- Cistite;
- In infectii bacteriene;
- Candidoza genitala;
- Alergie respiratorie;
- In tratamentul tumorilor benigne si maligne;
- Artrite;
- Arsuri;
- Rani greu vindecabile;
- Acnee;
- Psoriazis.
Vom reveni intr-un articol ulterior cu mai multe detalii despre tratamentele naturiste si cum le puteti utiliza cu succes in tratarea bolilor.
Rene a zis
Asa este, echinaceea e o planta foarte buna, in special pentru intarirea sistemului imunitar.
Camil a zis
Dap